Slider TurtleArt kom je uit een ei pk6

 

‘Turtle? Kom je uit een ei dan?’ Ha, dat wordt me wel gevraagd ja. Maar nee hoor, deze Turtle – mijn eigen naam is trouwens Annick Huijbrechts  – had voor Turtle Art ook al een leven.


Communicatiedeskundige

Na het VWO studeerde ik Communicatie aan de Hogeschool voor Economie en Management in Utrecht. Kernvakken waren:

    • Public Relations & Voorlichting
    • Managementcommunicatie
    • Reclame
    • Communicatietheorie
    • Marketingcommunicatie

Dus officieel ben ik Communicatiedeskundige. Iets wat me goed van pas komt in de samenwerking met mijn opdrachtgevers. Ik plaats mijn creatieve werk in het grote geheel.


Bedrijfstelevisie & Communicatie met een biertje

droog tblad cover lgr randTijdens en na mijn opleiding werkte ik in de jaren ’90 als bedrijfsjournalist een tijdlang op de afdeling Communicatie van Nationale-Nederlanden: ik schreef voor het bedrijfsblad en maakte reportages voor het interne televisiejournaal.

Daarna zette ik een PR- & Communicatieafdeling op bij horecaconcern Droog Beheer. Ik startte o.a. een personeelsblad voor de 200 medewerkers en ondersteunde de circa 15 horecavestigingen van Droog (briljante horecanaam natuurlijk) bij alle PR- en reclameactiviteiten. Enkele vestigingen:

Een leuke, gekke tijd van veel werken en horecabezoek, waarin mijn voorliefde voor de creatieve kant van communicatie boven kwam drijven. Mijn voorliefde voor horeca had ik al eerder ontdekt.

 

Creatief met tekst en beeld

Teejater logo def lgr randHet liefst wilde ik – op basis van de kennis die ik had – creatieve dingen maken, doen en ontdekken! Langzaam begon ik te broeden op het idee voor mezelf te beginnen. Dus toch een ei!

1 januari 2000 brak het open en werd Turtle Art geboren.

Lees ook

Van millenniumbaby tot puberturtle. Over Turtle Art | Wat wil die schildpad nou eigenlijk? Turtle Missie