Slider TurtleArt tekst pk6
Op zoek naar een tekstschrijver? Turtle Art biedt je een zeer ervaren:

Mijn sterkste punt als schrijver: moeilijke of veelomvattende materie omzetten in pakkende, aantrekkelijke teksten die mensen graag lezen.

Tekstschrijver/Auteur

In april 2013 verscheen mijn boek in opdracht van het Rijksmuseum Muiderslot: “Het Muiderslot – Beleef zeven eeuwen geschiedenis in het echt!” Op basis van uitgebreide research beschrijf ik de geschiedenis van het mooiste middeleeuwse kasteel van Nederland. Daarbij gebruik ik korte alinea’s met sprekende tussenkoppen en een beeldende manier van schrijven. Ook de eindredactie van het boek nam ik voor mijn rekening. Wegens groot succes is het boek in 2014 ook vertaald in het Engels.


Webredacteur

Sinds 1999 schrijf ik teksten voor websites. Dat begon bij de webredactie van De Consumentenbond en is inmiddels uitgegroeid tot meerdere websites, intranetsites en nieuwsbrieven van kleine en grotere organisaties. Ik voel me bijzonder thuis in het kordate, heldere taalgebruik dat beeldscherm verlangt. Daarbij is de indeling voor web – met korte op zichzelfstaande blokken en tekstlinkjes – een tweede natuur voor me geworden. Tientallen bladredacteuren leidde ik op en begeleidde ik bij het schrijven voor het ‘nieuwe’ medium internet.


logo coboEindredacteur

Eindredactie doe ik zowel voor drukwerk als online. Voor de Consumentenbond ben ik sinds 2008 een vaste freelance-eindredacteur van de website. Daar komt meer bij kijken dan teksten alleen (zie Content Management). Los van ontbrekende komma’s beoordeel ik of een tekst goed, duidelijk en aantrekkelijk is geschreven en optimaal is afgestemd op doelgroep en medium.

Copywriter

reisgids

Zakelijke, commerciële en wervende teksten schreef ik o.a. voor Topic Travel, de Consumentenbond, VBO-makelaars, Humanitas, Nationale-Nederlanden, de ANWB en de R.G. Ruijsstichting. Om maar wat te noemen. Doorgaans in samenwerking met een afdeling Marketing of Communicatie. Voor de beroemde Susie Shopping Guides van Rotterdam en Den Haag beschreef ik de leukste winkels, galeries, beautyshops en kadowinkels (zie voorbeelden: Haagse Suites jpg en Kaatje jpg). Vraag Turtle Art tevens om informatieve en wervende teksten voor:

  • folders & brochures (zie voorbeeld Reisgids pdf)
  • personeelsbladen
  • advertenties en promo’s
  • verkoopbrieven
  • bedrijfsjournaals (scenario’s)
  • websites, landingspagina’s & nieuwsbrieven
  • programmaboekjes
  • advertorials


rechercheJournalist

Als journalist was ik onder meer werkzaam voor de Vastgoed Adviseur, het landelijke magazine van VBO-makelaars en voor De Ondernemer, bijlage van AD/Haagsche Courant. Ook aan personeels- en bedrijfsbladen (o.a. Nationale-Nederlanden) leverde ik journalistieke bijdragen.

Na een succesvolle bijdrage aan het 0-nummer werd ik opgenomen in de stal van het Landelijk Recherche Magazine. Mijn eerste onderwerp voor dit vakblad voor rechercheurs: het Landelijke Team Kindermoord. De toon was gezet! Wat volgde waren vele boeiende interviews met o.a. tactisch en technisch rechercheurs, wetenschappers, laboranten, juristen en terrorisme-experts. Het leidde tot zo’n 30 uitgebreide reportages, van de nieuwste opsporingstechnieken,  witwas- en oplichtingspraktijken, drugs, moord en mensenhandel tot de psychologische do’s en don’ts van de onderhandelaar bij een gijzeling.

Ik schreef bijvoorbeeld ook het verhaal achter de geboetseerde gezichtsreconstructie van het meisje van Nulde.

Collage Nulde

Op zoek naar een tekstschrijver? Meld je aan via de pagina Contact. Of ga terug naar de Homepage.